…….Prokletstvo se nastavlja;Cagliari-Juventus 2:0;…..Sedmica za zaborav!!

I sezone (ne)uspjeha očito nastavljaju se…..!!!

29 November 2009

No prvo ćemo se osvrnuti na ovu sezonu;Nakon katastrofalne predstave u Ligi prvaka i poraza od Bordeauxa od 2:0,identičnim rezultatom i sličnom predstavom poraženi smo od "prejakog" Cagliarija.

U trenutku kada se očekivala gotovo sigurna pobjeda Juventusa na Sardiniji jer veći moral nije trebao,maksimalno iskoristiti kolo pred Derby D'Italia te tako prići Interu čak na neka 3 boda kako se računalo da bi Inter trebao remizirati sa Fiorentinom.

Cagliari je prvi napao,"očekivano" s obzirom kakvog smo ga gledali prošle sezone protiv Juventusa kada su nas također ponizili.Imali su incijativu i prilike,Juventus se distancirao,dok je Buffon ponovo bio prinuđen dokazivati svoje kvalitete!
No sve se to moglo trpjeti dok nije došao taj 27.’ minut kada je taj Nene sve nas spustio na zemlju jednim prekrasnim pogotkom.
Dalje kroz utakmicu se pokazalo to da Juventus ne može da očekuje od Diega ono što je on znao raditi u Werderu,jer u Italiji sam čovjek ne može napraviti ništa ozbiljnije što je dokazao i on sam jučer kada je Juve svoje napade usmjerio preko tog čovjeka!
Poništen je i jedan pogodak Amaurija,opravdano,kada je brazilac ga postigao rukom.Juventus je gradio svoje napade a Cagliari se distancirao na kontre i to činio sjajno.
Ušao je i Del Piero,a ubrzo nakon toga,jedan jako sporan detalj na utakmici kada Juventusu nije sviran čist jedanaesterac kada je u kaznenom prostoru srušen Carvalho Amauri koji je pritom dobio i žuti karton zbog simuliranja.
Marchetti je opravdao pohvale Buffona prije utakmice i tako pokazao svoju klasu kada je odbranio nekoliko odličnih prilika Juventusa.No to Cagliari nije sebi dopuštao te je postigao u drugi pogodak preko Matrija.

CAGLIARI: Marchetti, Pisano, Lopez, Astori, Agostini, Biondini, Conti, Lazzari (Dessena 64th), Cossu (Parola 71st), Jeda, Anderson (Matri 60th). Reserves: Lupatelli, Canini, Barone, Parola, Dessena, Matri, Larrivey
Coach: Allegri.

JUVENTUS: Buffon, Caceres, Cannavaro, Chiellini, Molinaro (Giovinco 80th), Poulsen, Sissoko, Camoranesi, Diego, Marchisio (Del Piero 60th), Amauri. Reserves: Manninger, Legrottaglie, Grygera, De Ceglie, Del Piero, Tiago, Giovinco. Coach: Ferrara.


Da stvar bude još gora,i Inter i Milan su trijumfovali pa sad lijepo gledamo "timovima" iz Milana u leđa.Inter nam je "pobjegao"na famoznih 8 bodova i sve osim pobjede u derbiju je oproštaj od Scudetta.

No to ne bi tako bilo tužno i sramotno da ovo nije dokaz samo jedne reprize od prošlih od kako smo se vratili u Serie A.
Tradicionalno nama velike utakmice ne predstavljaju problem,a gubimo titulu na tzv. dobivenim utakmicama……do kada ovako?
Strpljenje…???Ta riječ je više izbačena iz našeg riječnika!!!

Komentariši